phytotherapie_433.jpg

Phytotherapie

Reeds jarenlang is men in de geneeskunde op zoek naar geneesmiddelen tegen allerhande ziektes. Toch botst men vaak op limieten van de werking van deze producten. Sommige medicamenten hebben veel bijwerkingen, kunnen niet worden toegediend aan nier- of hartpatiënten of hebben veel aan kracht ingeboet ten gevolge van resistentie van bacteriën, parasieten of virussen.

Daarom ben ik steeds op zoek gegaan naar alternatieven! Er moet meer zijn dan synthetische geneesmiddelen om ziektes te bestrijden of pijn te verlichten. Wij lopen zoveel planten, struiken, bessen, bomen, … voorbij die een geneeskrachtige werking hebben maar niet worden toegepast omwille van onvoldoende kennis over het gebruik ervan.

Iedereen kent wel de rode zonnehoed (Echinacea purpura) omwille van zijn weerstandsverhogende kwaliteiten. Maar wie kent nog vlier (Sambuccus nigra), katteklauw (Uncaria), ginseng, mariadistel (Silybum marianum), paardebloem om zijn immuniteitstimulerende en zuiverende werking? Of heermoes en duivelsklauw om hun pijnstillende en ontstekingsremmende werking.

Wij zijn ons vandaag de dag onvoldoende bewust van wat de natuur ons kan bieden en hoe ze een helende werking kan uitoefenen voor onze huisdieren! Daarom werk ik naast de conventionele geneesmiddelen graag ondersteunend en ontgiftend met tincturen (alcoholaftreksels), gedroogde kruiden of crèmes.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Hilton Herbs uit Engeland, Transferfactoren uit de USA en Phytonics en Puur uit Nederland.

Search