dogs_433.jpg

Honden

In mijn praktijk verwelkom ik uw huisdier graag voor zijn jaarlijkse vaccinatie. Deze vaccinaties zijn niet alleen van belang voor reizen naar het buitenland (rabiës) of deelname aan hondenschool (kennelhoest). Het is ook een belangrijke jaarlijkse CHECK-UP van uw hond!

Als dierenarts kan ik aandoeningen zoals teelbalkanker, borstkanker, prostaatkanker, reuma, tandvleesontsteking, anaalklier- of oorontsteking sneller detecteren en vroegtijdig behandelen. De praktijk is hiervoor uitgerust met digitale RX, echografietoestel, ultrasone gebitsverzorging, gasanesthesie en mogelijkheid tot bloedonderzoek.

Chirurgische ingrepen worden dagelijks uitgevoerd na afspraak. U kan met uw dier terecht voor castratie, sterilisatie, tumorwegname, kruisbandoperatie (kunstkruisband Arthrex), wondbehandeling,…. Er wordt voor niet-dringende ingrepen 's morgens geopereerd zodat het dier tussen 18u en 20u terug kan worden opgehaald. Zo zijn we in de mogelijkheid onze patiënt voldoende lang te observeren na anesthesie.

Ook hospitalisatieruimte is beschikbaar in de praktijk, als uw dier langduriger moet worden opgenomen voor vloeistoftherapie, na een ongeval of na een ingreep.

Een gezond gebit mag ook bij een dier niet over het hoofd worden gezien. Tandplaque en tandsteen kunnen erge tandvlees- en mondontstekingen veroorzaken welke tot stinkende adem en een slechte eetlust leiden. Laat dit tijdig controleren, ook al is uw dier op leeftijd. De praktijk beschikt over gasanesthesie dat zeer veilig is in gebruik.

Indien u uw huisdier omwille van de gezondheid van het dier, ouderdom e. d., niet wilt laten vaccineren, of omdat u daar principieel bezwaren tegen hebt, is er steeds de mogelijkheid om een VACCI-CHECK (NML Health) te laten uitvoeren. Hiermee worden de gehaltes antistoffen bepaald voor de ziektes (distemper, parvo en canine infectieuze hepatitis) waartegen ingeënt wordt. Zo kan ik nagaan of uw dier nog steeds voldoende beschermd is en een jaarlijkse vaccinatie al dan niet nodig is. Voor deze test moet even bloed worden geprikt en daarom wordt deze enkel uitgevoerd na afspraak.

 

img_52441.jpg

Vergeet zeker niet het paspoort mee te brengen van uw huisdier als u op controle komt.

hond3.jpg

Digitale ontwikkeling van RX-opnames maakt het nemen van foto's zeer eenvoudig en snel.

hond2.jpg

Hospitalisatie

hond4.jpg

Echografisch onderzoek kan nodig zijn voor drachtcontrole (zwangerschap). Maar ook voor maag-darmproblemen, lever-, pancreas-, blaas- en baarmoederaandoeningen op te sporen.

Image
hond1.jpg
Image
Image

Sinds 2018 zijn we uitgerust met een super modern tandenmachine.

Voeding

img_5243.jpg

Voeding is de basis van een goede gezondheid. Daarom werk ik samen met de voeders van FLATAZOR uit Frankrijk. Zij hebben reeds 50 jaar ervaring in het produceren van complete kwaliteitsmaaltijden. Deze worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten uit de streek van Bretagne. Zo bevat het hele gamma ‘organolysats’ (complexe zee-extracten) die bestaan uit aminozuren, omega 3, vitamines en natuurlijke antioxydanten voor een gezonde vacht, een versterking van de immuniteit en een betere ontwikkeling van de darmflora.

Deze voeding is geschikt voor dagelijks gebruik van puppy tot senior (PRESTIGE GAMMA). Of aangepast voor dieren met gevoelige darmen, dieren met reuma, allergiëen of overgewicht (PROTECT GAMMA). Meer info: www.flatazor.be. 

Voor de aankoop van voeding, ontworming, vlooien- en/of teken producten kan u dagelijks terecht op de praktijk op

MA-DO-VRIJ: 14u-20u

DI: 18u-20u

WOE: 9u-12u en 18u-20u 

of na afspraak.

 

©2019 DAP Den Dijk. All Rights Reserved. Designed By WW Solutions

Search